Digitala medier: Varför gå omvägar när du kan gå rakt på sak - blog post image

Digitala medier: Varför gå omvägar när du kan gå rakt på sak

  • 03 nov 2017

Digitala medier: Varför gå omvägar när du kan gå rakt på sak  

Många webbplatser är som enorma matvaruaffärer: omöjliga att hitta i/på, enormt tidskrävande och allmänt frånstötande - blog post image

Många webbplatser är som enorma matvaruaffärer: omöjliga att hitta i/på, enormt tidskrävande och allmänt frånstötande

  • 25 okt 2017

Många webbplatser är som enorma matvaruaffärer: omöjliga att hitta i/på, enormt tidskrävande och allmänt frånstötande

 

Tänk dig att du ska gå in på en ICA Maxi och köpa tre saker. Du har aldrig varit där förut och det är massor med folk i butiken. Du kommer med största sannolikhet går runt där, varv på varv utan att hitta det du söker. Alla andra varor kommer att vara i vägen och göra att du får ännu svårare att hitta. Tillslut får du tag i en anställd som hjälper dig fram, som knappt heller hittar. Är det en angenäm upplevelse?

Många av alla de internetanvändare jag mött genom åren, beskriver webbplatser på samma sätt. Enda skillnaden är att det inte finns någon anställd som hjälper dig fram (och nämn inte ens sökfunktionen, för den har den vanliga internetanvändaren tröttnat på för länge sedan.)

Varför kan inte en webbplats, en app eller ett intranät vara som en lanthandel, där man möts av någon som känner en och vet ungefär vad man vill ha? Där det tar 2 minuter att få sina varor och där man får personlig service? Där man slipper bli exponerad för allt man inte behöver?

Vi är övertygade om att framtidens digitala kommunikation måste vara personlig, distinkt och precis, för att uppfattas som trovärdig.
Vi på The Digital Cirqus har skapat just en lanthandel för digital kommunikation. 
 

------------------------